Els acords amb aquestes entitats tenen com a objectiu coordinar accions, iniciatives i activitats en favor de la dinamització cultural, educativa i la defensa del valencià

Amb l’objectiu de promoure la dinamització cultural, educativa i la llengua pròpia del País Valencià, Abacus ha signat dos convenis de col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Escola Valenciana (EV), dues entitats de referència en la defensa del valencià. Els acords arribats amb ambdues organitzacions reforcen el compromís d’Abacus amb la llengua i la cultura al País Valencià. 

Els acords inclouen que es puguin acollir en les llibreries i dependències que té Abacus al País Valencià activitats culturals, presentacions de llibres o xerrades organitzades per ACPV o EV, o d’altres que la pròpia cooperativa puga proposar-los. També es comprometen a compartir informació sobre les activitats pròpies de cada entitat i a posar-les en coneixement de l’altra entitat per tal que en pugan fer difusió entre els seus associats. Així mateix, els convenis inclouen que en les respectives campanyes de socis, es pugan promoure iniciatives de beneficis per als seus associats que repercutiran en profit mutu. 

 

 

El conveni entre Abacus i Escola Valenciana també inclou donacions anuals que la cooperativa farà a l’associació escolar en concepte de participació en l’entitat com a empresa-activista, per la qual cosa podrà difondre activitats, serveis i promocions entre la comunitat d’activistes pel valencià d’Escola Valenciana. Així mateix, Abacus col·laborarà amb les Trobades d’Escola Valenciana amb una aportació econòmica anual en concepte de patrocini, gràcies a la qual apareixerà com a entitat col·laboradora en els materials i les accions de difusió. Finalment, el conveni inclou que Abacus i EV col·laboraran en el desenvolupament de la Campanya comercial de foment de productes culturals de regal en valencià anomenada per “Nadal regala en valencià”.

El director territorial d’Abacus a València, Marcos Montero, ha explicat que “aquests convenis constaten l’aposta que des de sempre ha fet Abacus per la cultura i la llengua valencianes”. Per Montero aquest compromís és especialment rellevant “en un moment en què des de les principals institucions valencianes s’han pres decisions que van en contra dels valors comuns dels valencians d’estima i protecció d’aquelles senyes d’identitat, com la cultura, l’educació i la llengua valenciana, que sempre han estat d’ampli consens”.

Altres novetats!

Previsora General celebra la seva assemblea general de mutualistes

GrupClade