El passat 10 de juliol, els representants de Grup Clade van tenir l’oportunitat d’escoltar la història de QINERA, una societat limitada que va néixer per adaptar les llars de persones amb esclerosi múltiple i que ara s’ha convertit en cooperativa; i d’Impact Hub, un gran ecosistema global que impulsa l’impacte social a diferents nivells.

 

“Vam voler canviar-ho tot perquè no canviés res”. D’aquesta manera, Borja Romero, director general i fundador de Qinera explica per què la SL que va fundar amb el seu germà, malalt d’esclerosi múltiple, s’ha convertit, anys després del seu traspàs, en una cooperativa.

I és que Borja i Joaquín Romero van decidir crear la seva empresa després d’haver adaptat amb tecnologia tota la casa del Joaquín, malalt d’esclerosi múltiple, per perllongar la seva autonomia i qualitat de vida i d’adonar-se que el que havien fet podia ajudar a molta gent. La seva SL es va fundar sobre 3 principis indestructibles: reinversió en l’empresa  de tots els beneficis; reinversió en un projecte similar si mai arribaven a vendre-la; i control de la ràtio entre sou màxim i mínim.  “Teníem ànima d’ONG, però figura jurídica mercantil” apunta Borja Romero.

Teníem ànima d’ONG, però figura jurídica mercantil”.

Per això, quan va morir el seu germà, Borja Romero va voler alinear aquesta essència amb la seva forma jurídica i va oferir als seus més de 20 treballadors la possibilitat de convertir-se en socis en la seva reconversió en cooperativa. “No buscava fer una revolució, sinó mantenir i reforçar el que ja érem i funcionava, només introduint canvis en la figura jurídica i la governança”. Pràcticament tots es van sumar a aquest projecte que actualment compta amb 6 delegacions i exporta a més de 20 països.

BorjaRomero i Grup Clade

En aquesta ocasió, la trobada de Grup Clade ha tingut lloc a l’Impact Hub Barcelona, un espai que forma part d’un gran ecosistema global que impulsa l’impacte social a diferents nivells. Referent en innovació social i economia d’impacte, té més de 100 espais en 50 països, i és punt de connexió entre emprenedors i innovadors i empreses, socis, inversors i el sector públic amb la voluntat de convertir idees en impacte perdurable.

La seva directora, Irene Tarradellas, ha compartit la seva trajectòria personal partint de l’empresa mercantil tradicional i les grans ONG’s fins a la descoberta de les empreses amb impacte social com a resposta a la seva inquietud de fer que l’empresa sigui vehicle de millora social contínua.

Durant la trobada s’ha posat de relleu l’oportunitat d’identificar reptes conjunts i trobar possibles sinergies per a contribuir a la seva resolució combinant innovació social, economia d’impacte i les empreses de l’economia social.

 

Altres novetats!

Grup Clade i FemCAT assumeixen reptes comuns per tal d’impulsar l’economia catalana

.GrupClade