• L’economia social, representada per Grup Clade, i l’empresa familiar catalana, representada per ASCEF, estrenyen llaços per engegar projectes comuns entre models empresarials diferenciats però amb objectius compartits.

Grup Clade, primer grup empresarial de l’economia social a Catalunya, i ASCEF, entitat que representa a empreses de propietat familiar a Catalunya, van signar el passat dilluns 09 de setembre un acord de col·laboració per tal de posar en marxa projectes comuns a partir dels elements compartits pels dos models empresarials.

La signatura del conveni, per part dels presidents de les dues entitats, Tomàs Llompart (Grup Clade) i Jaume Alsina (ASCEF), demostra la voluntat de generar un espai de trobada per dos models empresarials i econòmics que tenen molts aspectes compartits a nivell de propòsit com l’arrelament al territori, la reinversió dels beneficis, la innovació i la responsabilitat social, entre d’altres.

Segons Tomàs Llompart, “per a Grup Clade aquesta signatura és un pas més en l’objectiu de cooperar amb tots els actors de l’economia catalana amb els que compartim objectius, a molts nivells. Volem que l’economia social participi i sigui protagonista en projectes comuns que reforcin el teixit empresarial del país i ens ajudin a fer extensiva una manera diferent de fer economia, més responsable socialment però igualment competitiva. És en aquest sentit que el conveni signat amb ASCEF és un pas important”.

En paraules del president d’ASCEF, Jaume Alsina, “aquest acord amb el Grup Clade s’emmarca dins el compromís de l’empresa familiar catalana amb el compliment dels criteris ESG (Environmental, Social and Governance) que, en els últims anys, són un dels aspectes fonamentals en la política i en l’estratègia, tant per les empreses com per altre tipus d’entitats. Actuar tenint en compte els criteris ESG vol dir compartir una política de bona governança compromesa amb la transparència i un model social sostenible sota una mirada equilibrada entre els aspectes econòmics, socials i mediambientals, en la que les empreses que formen part d’ASCEF hi estan enfocades”. 

Els primers acords del conveni

La primera conseqüència fruit de la signatura de l’acord serà l’organització d’una conferència abans de finalitzar aquest any al voltant d’un tema transversal que afecti els dos models. A partir d’aquesta primera trobada, ASCEF i Clade organitzaran conjuntament un cicle semestral per activar la col·laboració entre les empreses que formen part de les dues entitats.

Altres novetats!

Grup Clade descobreix dues iniciatives que aposten per l’impacte social: Impact Hub i Qinera

GrupClade