Amb aquesta, ja són tres medalles que aconsegueix l’estudiant, que havia obtingut l’or a les olimpíades catalanes i la plata a les espanyoles.

L’Ona Navarro Roca, de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet, ha guanyat una medalla de plata durant la 17a Olimpíada Iberoamericana de Biologia. El certamen s’ha celebrat a la Universitat de l’Havana, a Cuba, del 8 al 14 de setembre i ha comptat amb delegacions de 15 països.

En aquesta edició, l’estudiant de batxillerat de l’Escola Sant Gervasi, que ha quedat novena en la classificació general, ha estat la jove amb més puntuació de la delegació espanyola, fet que li ha merescut una medalla de plata. A banda de l’Ona Navarro, els representants espanyols han guanyat dues medalles més de plata i una de bronze.

Després de donar-se a conèixer aquests reconeixements, des del Col·legi de Biòlegs de Catalunya han felicitat els participants pel seu “esforç” i la “dedicació” i els han convidat a “aprofitar aquestes grans capacitats científiques per la biologia” perquè de cara al futur puguin convertir-se en “uns grans biòlegs i biòlogues”.

Amb l’objectiu de fomentar l’interès per les ciències biològiques entre el talent jove, en aquesta edició de les Olimpíades Iberoamericanes, a més de les proves teòriques i pràctiques, els joves olímpics ha visitat i rebut conferències en el Centre d’Immunologia Molecular i han fet una excursió a àrees del Jardí Botànic Nacional cubà.

Més èxits per l’Ona

Amb aquesta, ja són tres les medalles que s’ha endut l’estudiant del centre molletà. Navarro va ser medalla d’or a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya i plata a l’olimpíada espanyola, fet que li va permetre l’accés a la participació en aquesta Olimpíada Iberoamericana.

A banda d’aquests guardons, es dona el cas que Navarro també va ser l’alumne que va treure la millor nota de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2024 dels instituts del Baix Vallès. L’estudiant, que és veïna de Sentmenat, va aconseguir un 9,4 a la Selectivitat.

Un cop més, felicitats, Ona!

Informació cedida per Escola Sant Gervasi i diari SOM MOLLET

Altres novetats!

Paneres de Nadal amb valor cooperatiu a Rebost Pagès: aquestes festes regala el millor de la nostra terra

GrupClade