• L’increment s’explica per la dinàmica positiva que ja portaven les empreses membre i la incorporació de Fedefarma, que ha suposat una aportació de 991 milions d’euros a la facturació.
  • L’entrada de la cooperativa de distribució farmacèutica reforça el paper de Grup Clade com a organització integrada per empreses i organitzacions de l’economia social referents en els seus sectors.
  • Les empreses de Clade van ocupar una mitjana de 8.426 persones al 2023 en sectors diversos com serveis a les persones, educació, cultura, abastiment de recursos i salut.

 

Grup Clade va facturar al 2023 un total de 1.450 milions d’euros, multiplicant per més de 3 vegades la facturació de 2022, que va ser de 396 milions d’euros. Aquest salt tan notable s’explica per la incorporació de Fedefarma, que aporta 991 milions d’euros a la facturació del Grup al 2023, però també per la bona marxa de la resta d’organitzacions que conformen l’entitat.

Tomàs Llompart, president Grup Clade

Tomàs Llompart, president Grup Clade

Segons el president de Grup Clade, Tomàs Llompart, “la dada de 2023 té dues lectures positives. Primer, que el conjunt de referents de l’economia social que integren el grup estan en un bon moment d’activitat i, segon, que la incorporació d’una cooperativa líder com Fedefarma reforça el nostre potencial per desenvolupar projectes conjunts que permetin que el model econòmic de l’economia social consolidi el seu protagonisme”.

Actualment Grup Clade, fundat l’any 2004, està conformat per 11 empreses de l’economia social, la majoria d’elles cooperatives, que són: Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Fedefarma, Fundació Blanquerna, Comunitat Minera Olesana, Pere Claver Grup, Orquestra Simfònica del Vallès, Previsora General i Suara Cooperativa.

Al 2023, el volum de negoci de les organitzacions que ja integraven Clade abans de l’arribada de Fedefarma, va incrementar-se un 15,7% respecte al 2022,  passant de 396 milions al 2022 a 459 milions al 2023.

 

Els beneficis també creixen, fregant els 23 milions d’euros

L’augment de facturació ha impulsat també el creixement dels beneficis que han passat de 4,7 milions d’euros al 2022 a 22,9 milions en l’exercici 2023. Novament  la incorporació de Fedefarma té un pes específic en aquest salt ja que aporta 17,4 milions d’euros a la xifra total de benefici de 2023.

Si exceptuem les dades de Fedefarma, el benefici 2022-2023 dels membres de Grup Clade també va créixer, concretament un 15,6%, passant dels 4,7 milions del 2022, fins als 5,5 milions de 2023

 

Propòsit alineat amb les necessitats del territori

La bona marxa de Clade té la seva translació també en l’àmbit de l’ocupació. L’any 2023 una mitjana de 8.426 persones formaven part de les organitzacions i empreses que conformen Clade, gairebé un 14% més que les 7.391 de l’exercici 2022. La creació de llocs de treball és un dels objectius del model econòmic de Grup Clade, cercant que el creixement econòmic tingui conseqüències positives posant el focus en les persones, basant-se en la transparència i els valors comuns.

Maria Teixidor, directora general de Grup Clade

Maria Teixidor, directora general de Grup Clade

Per Maria Teixidor, directora general de Clade, “els resultats de 2023, però també els de 2022, serveixen per posar l’accent en la capacitat competitiva de l’economia social. Amb el focus posat en el propòsit i el triple impacte, les organitzacions responen a les necessitats del mercat i de la ciutadania oferint a més un retorn clar a les persones. L’economia social a Catalunya està preparada per seguir fent passes endavant, guanyant presència en tots els sectors”.

Grup Clade assoleix els seus 20 anys d’activitat amb la visió de que l’economia social és una alternativa necessària davant els models clàssics d’empresa i amb una capacitat demostrada al llarg dels anys per generar projectes innovadors i rendibles amb un fort arrelament al territori.  El model de les 11 organitzacions que integren el grup ha estat sempre enfocat al desenvolupament i el creixement de triple impacte: econòmic, social i ambiental.

 

Línies d’acció

Per tal de desenvolupar les fites que es posa com a grup, Clade treballa en aquestes tres línies d’acció:

  • COL·LABORACIÓ, per donar resposta a reptes comuns a partir de projectes d’intercooperació i del tractament de problemàtiques comunes a través dels Grups d’Interès Mutu (GIMs).
  • INFLUÈNCIA, per defensar els interessos dels seus socis i orientar-se cap al propòsit del grup.
  • TRANSFORMACIÓ, per proporcionar eines que promoguin un canvi de model en clau social traslladant els aprenentatges de l’economia social al conjunt de l’activitat econòmica.

Les dades econòmiques de Grup Clade contemplen totes les empreses del Grup, excepte Previsora General (financera)

 

Altres novetats!

Grup Clade i l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar signen un acord de col·laboració

GrupClade